Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως μας

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών σχολείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, τα παιδιά έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για τις άγιες ημέρες που έρχονται, τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια σε κλίμα χαράς, έψαλλαν ύμνους και προσευχές.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με ένα εισαγωγικό μήνυμα από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και υπεύθυνο του γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητας της Μητροπόλεως Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Το πρώτο μέρος της εορτής περιλάμβανε ένα σύντομο μουσικό αφιέρωμα στη Σμύρνη από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με θέμα: «Ιχνηλατώντας αιώνιες μνήμες…», παρουσία των υπευθύνων καθηγητών τους κ. Φρόσως Κτιστάκη, κ. Παρασκευής Καραγιάννη, κ. Βασιλείου Νίκου, κ. Σταυρούλας Πραντσούδη, κ. Σταμάτη Μαλάκου, κ. Ιωάννου Μακρυγιάννη, κ. Δέσποινας Σπυριδάκη, κ. Αθανασίου Καλαμπάκα και κ. Σωτηρίου Αναγνωστόπουλου, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες στον μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα: «Σμύρνη: 100 χρόνια ελπίδας», που είχαν προκηρύξει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στο δεύτερο μέρος της εορτής, με τίτλο: «Χριστός Γεννάται Δοξάσατε», οι παρουσιαστές από τις ενοριακές συντροφιές του Αγίου Νικολάου Ζαχαρίας Στεργιούλης, Γλυκερία Μπουμπουγιατζή και Χάιδω Κουμπαράκη, εισήγαγαν το κοινό με τα κείμενά τους στο κλίμα της εορτής και η παιδική χορωδία του Αγίου Νικολάου για ακόμη μια φορά έκανε την εμφάνισή της, παρόλο που 35 από τα 50 μέλη της ήταν ασθενή, και άφησε άριστες εντυπώσεις, με χοράρχες την κ. Αλεξάνδρα Ντόβα-Οικονόμου και την κ. Μαρία Μουρτζανού, στην κιθάρα την κ. Ελένη Κυπριώτη με τους μαθητές της, στο βιολί τον κ. Δημήτριο Καραμανώλη με τους μαθητές του, στο πιάνο τον Περικλή Σδραβόπουλο και σόλο την Νεφέλη Ήραντου και τον Φώτιο Αρβανίτη.

Το θεατρικό «Χριστούγεννα στο χωριό» από τα παιδιά του Αγίου Χαραλάμπους και τα μικρά δρώμενα «Τα δώρα της Βηθλεέμ» από τα παιδιά του Αγίου Αθανασίου και «Άγια Νύχτα Ευλογημένη» από τα παιδιά του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, καθώς και όλα τα χριστουγεννιάτικα ποιήματα από τις ενορίες της Λαρίσης συνεπήραν με τα μηνύματά τους το ακροατήριο.

Η αίθουσα γέμισε με μελωδίες που αντηχούσαν και ταξίδεψαν το κοινό «στην «Άγια Νύχτα» και στους αγγέλους που έψαλλαν γλυκά «Χαίρε η γη κι οι ουρανοί».

Στην εορτή συμμετείχαν η παιδική και νεανική χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και τα κατηχητικά των Ιερών Ναών Αγίου Αχιλλίου, Αγίου Χαραλάμπους, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Αναλήψεως του Σωτήρος, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος, Αγίας Τριάδος, Αγίου Αθανασίου, Της Του Θεού Σοφίας, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και Αγίου Νικολάου.

Υπεύθυνη της εορτής ήταν η κ. Μαρία Παπακαλούση, κατηχήτρια του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας και κ. Στέλλα Μπίζιου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, η Διευθύντρια της Α/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Νικόλαος Ζέρβας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος σε όλους τους παρευρισκομένους ευχαρίστησε τα παιδιά των κατηχητικών για τη δραστήρια παρουσία τους στην πόλη μας, εις πείσμα των καιρών, καθώς επίσης και τους κατηχητές, αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην Ιερά Μητρόπολη και το έργο της, έργο Χριστού.