«Η Συμβολή της Ποζιτρονιακής (ΡΕΤ) Απεικόνισης στους Ογκολογικούς Ασθενείς»

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: «Η Συμβολή της Ποζιτρονιακής (ΡΕΤ) Απεικόνισης στους Ογκολογικούς Ασθενείς» πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχου Λαρίσης κ. Βασιλείου Πινακά και πολλών επισήμων της πόλεως.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης (ΕΕΠΙ&ΜΑ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Γεωργούλιας και η Δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κα Ιωάννα Καραβάνα.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των ογκολογικών ασθενών για τη σημαντική συνεισφορά της Ποζιτρονιακής (PET) Απεικόνισης στην σύγχρονη ιατρική. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες κλινικές εφαρμογές της Ποζιτρονιακής Απεικόνισης αφορούν στην Ογκολογία, ενώ  υπό συνεχή ανάπτυξη είναι η χρήση της μεθόδου στο πεδίο της Καρδιολογίας και της Νευρολογίας. Η απεικονιστική αυτή τεχνική συμβάλλει ιδιαίτερα στην ακριβή διάγνωση, σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση των ασθενών με καρκίνο και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Επιτυγχάνοντας πρωιμότερη και ακριβέστερη διάγνωση της νόσου, συνεπώς πιο έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση, η μέθοδος συμβάλει και στην καλύτερη δημοσιονομική διαχείριση των ασθενών (εξοικονόμηση πόρων).