Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου συνεχίζει απρόσκοπτα το Φιλανθρωπικό της έργο

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, συνεχίζει απρόσκοπτα να επιτελεί το σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο σε τοπικό επίπεδο, ανακουφίζοντας και προστατεύοντας τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Ταυτόχρονα, συμπαρίσταται στους έχοντες ανάγκη όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά, απαλύνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, τον ανθρώπινο πόνο, τόσο στις πόλεις της Λάρισας και του Τυρνάβου, όσο και στα μικρά και μεγάλα χωριά της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως και οι κατά τόπους Λογίες μερίμνησαν ώστε εγκαίρως να παραδώσουν κατ’ οίκον, σε όλες τις οικογένειες που χρήζουν βοηθείας, δέματα με πλούσιο περιεχόμενο, προκειμένου να μη μείνει σπίτι χωρίς τα απαραίτητα.

Η τοπική μας Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα, από την πρώτη μέρα που οι συμπολίτες μας ακολούθησαν την προτροπή «Μένουμε σπίτι» έως και σήμερα, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να συμπαρασταθεί παντοιοτρόπως στους ενδεείς αδελφούς μας και προσδοκά ότι θα συνεχίσει την ανιδιοτελή προσφορά της, παρ’ όλες τις δυσκολίες που προξενούνται από το κλείσιμο των Ιερών Ναών.

Με τη σειρά της η Ιερά Μητρόπολη, εκτός από τους ενορίτες που συνέδραμαν από το υστέρημα τους, ευχαριστεί και τις αλυσίδες των πολυκαταστημάτων, καθώς και τα τοπικά καταστήματα που συνεισέφεραν αγαθά προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη λειτουργία των Ευαγών Ιδρυμάτων μας.

Επίσης, εκφράζει την ευαρέσκειά της για τη λήψη ευχαριστήριας Επιστολής από τον κ. Απόστολο Κομνό, Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης, με την οποία ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μητρόπολη για την προσφορά της προς το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Τέλος, απευθύνει έκκληση για τη συμμετοχή, όσο το δυνατόν περισσοτέρων αδελφών μας, στην υπαίθρια αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.