Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

 

Μεγάλο το προσκύνημα των Λαρισαίων πιστών στον  Μεγάλο Ιεράρχη Άγιο Αθανάσιο, Αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας, τον Θαυματουργό και Χαριτόβρυτο.

Ολόκληρη η τοπική Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του  Αγίου Αθανασίου στον Θεσσαλικό κάμπο με τους πολλούς και μεγαλόπρεπους Ιερούς Ναούς, τους αφιερωμένους στην χάρη Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Λάρισα κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς να μιμηθούν τον Άγιο στην μαχητικότητά Του, στους πολλούς και ποικίλους αγώνες Του, στις πολλές και πλούσιες αρετές Του, ενώ ανέλυσε και τους μεγάλους πνευματικούς και δογματικούς αγώνες, του πραγματικού υποστηρικτού των δογμάτων και πύρινου στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Αθανασίου. Κατά την διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού χειροθέτησε Πνευματικό, τον εφημέριο της ενορίας, αρχιμανδρίτη π.Θεόφιλο, ευχηθείς προς αυτόν καλή δύναμη στο στην νέα αυτή διακονία που του ανετέθη. Στο τέλος ευχαρίστησε και όλους τους πατέρες και τους Ιεροψάλτες, που εν χορώ έψαλλαν τους ύμνους του Αγίου Αθανασίου, καθώς και τα στελέχη της ενορίας που προσπαθούν σε αυτούς τους καιρούς να επιτελούν σπουδαίο πραγματικά κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, χάριν της βοηθείας των ανθρώπων που στηρίζουν ποικιλοτρόπως το έργο της ενορίας τους.