Η Εορτή Της Αγίας Παρασκευής Στους Γόννους

Παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής της αθληφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Γόννων και ακολούθως, προέστη της ιεράς Λιτανείας, ενώ προ της απολύσεως έξωθεν του Ναού χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Σάρρο.

Στο κήρυγμα του, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τόνισε αρχικά, την αγάπη του λαού μας προς την Αγία, καθώς είναι εκπληκτικός ο αριθμός των ναών, των μοναστηριών, των χωριών και περιοχών, σ’ όλη τη χώρα, που φέρουν το όνομά της, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη θαυματουργική παρουσία της σε όλους τους ασθενείς ανθρώπους, στους οποίους σπεύδει κάθε φορά που την επικαλούνται, καθώς επίσης και σε αυτό που δηλώνει το όνομά της Παρασκευή δηλαδή προετοιμασία, για ότι μας συμβεί στη ζωή και κυρίως για την ώρα του θανάτου μας.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και οι τοπικοί παράγοντες, καθώς και πλήθος πιστών κατοίκων του χωριού και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες της εορταζομένης Αγίας Παρασκευής.