Η Ακολουθία της ρίψεως του Σταυρού στα ύδατα του ποταμού Πηνειού στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Στο κατεστραμμένο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, στην απέναντι όχθη, μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να τελέσει την Ακολουθία της ρίψεως του Σταυρού στα ύδατα του ποταμού Πηνειού.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, παρατηρούσε την καταστροφή, το γύρω τοπίο και επίσης την εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης που σήμερα έχει το Προσκύνημα.

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος είπε πως αυτός δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει το προσκύνημα και να αφήσει την Αγία Παρασκευή και θα κάνει ό,τι το δυνατόν ώστε να αποκατασταθούν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως τα πράγματα και να ξαναγίνει ο χώρος, χώρος προσευχής, επισκέψεως, ηρεμίας και προσέγγισης της φύσης από όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Ευχήθηκε δε όπως ο Επιφανείς Κύριος να ευλογεί όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ταχεία αποκατάσταση του Ιερού Προσκυνήματος.