Η Αδελφότητα των Θωμάδων στο Μακρυχώρι

Αρχική Σελίδα>Νέα>Η Αδελφότητα των Θωμάδων στο Μακρυχώρι Η Αδελφότητα των Θωμάδων στο Μακρυχώρι

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν τις ημέρες αυτές στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου (που εορτάζει τα 100 χρόνια από της θεμελιώσεώς του) προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Κάρα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά.
Κάθε βράδυ τελούνταν ιερές κατανυκτικές Αγρυπνίες (όπου έψαλλαν θαυμάσιες Βυζαντινές Χορωδίες και διακεκριμένοι Ιεροψάλτες).
Το τελευταίο βράδυ, της Τετάρτης 14 Απριλίου 2010, στον κατάμεστη από πιστούς Χριστιανούς Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ τους ύμνους απέδωσαν μελίρρυτα οι γνωστοί Πρωτοψάλτες του Αγίου Όρους από την Αδελφότητα των Θωμάδων.
Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Θωμάδες, οι οποίοι εξήλθαν του Αγίου Όρους για να κοσμήσουν την Ιερά Αγρυπνία καθώς και τον Εφημέριο του Μακρυχωρίου, Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π. Ιωάννη Τομαρά, που μαζί με τα εκλεκτά μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εργάσθηκαν πυρετωδώς, μέρα και νύχτα, για τη μεγάλη αυτή ευλογία της υποδοχής και του αδιάκοπου προσκυνήματος της τιμίας Κάρας του Μεγάλου Αποστόλου Θωμά.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου