Ευχέλαιο Στη Νέα Λεύκη

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Λεύκης.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αφού αναφέρθηκε πρωτίστως στην σπουδαιότητα του Μυστηρίου, ανέλυσε τον Ευαγγελικό Λόγο « Τίς εστί μου πλησίον;», τονίζοντας ότι ο Χριστός στην ερώτηση του νομοδιδασκάλου απαντά με την παραβολή του καλού Σαμαρείτη, δείχνοντας μέσα από αυτήν ότι για την Εκκλησία δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι πλησίον, αλλά και ότι ο καθένας μας καλείται να αποδείξει ότι θεωρεί τον άλλον πλησίον του «ποιήσας το έλεος μετ’ αυτού». Γιατί η έννοια του πλησίον δεν είναι θεωρία, ούτε ιδεολογία. Πηγάζει από την καρδιά μας, την ψυχή μας, την ισχύ μας, την διάνοιά μας και προϋποθέτει την μεταμόρφωση όλων αυτών των στοιχείων της ύπαρξής μας σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Προ της απολύσεως και της Χρίσεως με το Άγιο Έλαιο, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ευλαβείς Χριστιανούς του μικρού χωριού του Δήμου Κιλελέρ να έχουν την ευλογία του Κυρίου μας στη ζωή τους.