Εσπερινός Ονομαστηρίων του Ποιμενάρχου μας στον Τύρναβο

Λαρίσης Ιερώνυμος: «Στην Εκκλησία κουμάντο κάνει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι».

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεδεών Τυρνάβου τελέστηκε την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022, ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Ο Ποιμενάρχης μας, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην οσιακή βιοτή του Αγίου Ιερωνύμου και τα χαρίσματα που στράτευσε στη διακονία της Εκκλησίας, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο για την τιμητική του παρουσία και τον κόπο που υπεβλήθη για να έλθει στη Λάρισα από την αρχόντισσα των Κυκλάδων. Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Σύρου ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας να έχει άλυπη και καρποβριθή αρχιερατεία, να τον σκεπάζει το μαφόριο της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας που τόσο πολύ υπεραγαπά, ενώ τον συνεχάρη για την προσφορά του τόσο στη Μητροπολιτική του περιφέρεια, όσο και στην Ελλαδική Εκκλησία.

Παρευρέθηκαν εφημέριοι και εκκλησιαστικά συμβούλια από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Τυρνάβου και Αμπελώνα, καθώς και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης μας, διένειμε τους ευλογηθέντες άρτους και δέχθηκε τις ευχές του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της πόλεως του Τυρνάβου.