ΕΟΡΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

 

ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ

ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ

ΣΕ ΠΥΡΓΕΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ

ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

 

Κοσμοσυρροή και φέτος στην πανήγυρι της Ιεράς Μονής των Αγίων ενδόξων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πυργετό, με την ευκαιρία της εορτίου μνήμης των Θαυματουργών Νεομαρτύρων, ανήμερα της Λαμπροτρίτης. Την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στο καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος ομίλησε για την χαρά της Αναστάσεως και την δυνατή ομολογία των νεοφανέντων Αγίων και στην συνέχεια  ευχήθηκε τα βέλτιστα, στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη π.Διονύσιο και τους πατέρες, καθώς και στους πολυπληθείς προσκυνητές που έφτασαν στον ευλογημένο και ιερό αυτό χώρο, προκειμένου να λάβουν έντονη την χάρη και την ευλογία των χαριτοβρύτων Αγίων, ενώ στο τέλος του εσπερινού ευλόγησε τα πασχάλια αυγά και την αρτοκλασία.

ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Τρίτη το πρωί και  στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ι.Μ. Λαρίσης, που είναι αφιερωμένο στους νεοφανείς Αγίους Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικολάο και Ειρήνη την Παρθένο.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος στο κήρυγμα του μετέφερε στους πολυάριθμους πιστούς το μήνυμα της χαράς της Αναστάσεως, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στους βίους και τα θαύματα των νέων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Επίσης ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε άπαντες να απευθύνονται ικετευτικώς στους Αγίους διότι έχουν μεγάλη παρρησία στο θρόνο του Κυρίου. Πρό της απολύσεως, στην είσοδο του Επισκοπείου τελέστηκε η αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα πασχάλια αυγά.

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

Το απόγευμα ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τους στο Ομορφοχώρι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.Ιγνατίου.