ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Λαμπρά υπήρξε η πανήγυρις του Προφήτου Ηλιού στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Του στη Λάρισα. Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την ιερά και χαριτόβρυτη εικόνα του.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, μίλησε για το προφητικό έργο και τον ένθεο ζήλο του Προφήτου Ηλιού, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, προέστη της ευχαριστιακής συνάξεως, ομιλήσαντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Νικηφόρου Κοντογιάννη, περί των πολλών μηνυμάτων του πύρινου Προφήτου στην σημερινή εποχή.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία των Κυπρίων και το τρισάγιο των πεσόντων Κυπρίων αδελφών, ενώ βαρυσήμαντο και μεστό νοημάτων πολλών λόγο απηύθυνε ο Πρόεδρος της ‘Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΛ.Α.Σ.) Νομού Λάρισας, Αντιστράτηγος ε.α. κ.Σπυρίδων Τσιρώνης, τον οποίο παρουσίασε δια θερμών λόγων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων του Νομού Λαρίσης κ.Ντίνος Αυγουστής.