Εξάμηνο Μνημόσυνο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου στη γενέτειρά του

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, στο μικρό χωριό Πλατειά της ιεράς νήσου Τήνου, όπου εγεννήθη και ανετράφη ο αοίδιμος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου και το ετήσιο μνημόσυνο της αείμνηστου μητρός του Μαρίας, από τον αδερφό του Γεώργιο Πρωτοπαπά, υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού συμπαραστατουμένου υπό του Εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου Πλατειών Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Δελλατόλα και του Αρχιδιακόνου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου Αντωνίου Τζανουλίνου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος, αδεία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου, ανέγνωσε “ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ” του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, πνευματικού τέκνου του Μακαριστού Ιεράρχου και μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου προς τους οικογενείς του και τους εκκλησιαζομένους.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΤΚ Υστερνίων κ. Ιάκωβος Μαλακατές, ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και συγγενής του Μακαριστού Αρχιερέως κ. Μιλτιάδης Πρωτόπαπας, ο Γυμνασιάρχης Τήνου κ. Ευάγγελος Περιβολαράκης και ευλαβείς Χριστιανοί κάτοικοι της ολιγάνθρωπης Ενορίας των Πλατειών και των πέριξ χωρίων.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτης και οι Ιεροψάλτες του Ναού.

Πηγή: Romfea.gr