ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ενορία του Αγίου Χαραλάμπους την Κυριακή του Σπορέως 12-10-2014 πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση έναρξης της κατηχητικής περιόδου, αφιερωμένη στα πάρα πολλά παιδιά που διαθέτει ως ενορία.

Με την ακολουθία του Αγιασμού από τους ιερείς του Ναού κηρύχθηκε η επίσημη έναρξη της κατηχητικής περιόδου, και συνεχίστηκε με εναρκτήρια ομιλία-καλωσόρισμα ενός εκ των εφημερίων του Ναού, του  π. Γεωργίου Γκέκα προς τους αγαπητούς ενορίτες. Ανακοινώθηκαν όλα τα τμήματα των κατηχητικών του ναού, που περιλαμβάνουν από τα νήπια έως και τους νέους Λυκείου και Φοιτητές.

Η όλη εκδήλωση περιελάμβανε δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, πολλά παιχνίδια, κλήρωση και δώρα για τα παιδιά, ενώ φέτος προσφέρθηκαν σουβλάκια και αναψυκτικά σε συμβολικές τιμές. Σημαντική και ανεκτίμητη ήταν η προσφορά των  επιτρόπων, των νεωκόρων, των κυριών του φιλόπτωχου, των κατηχητριών της ενορίας μας και των εθελοντών ενοριτών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή φωτογραφιών με τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η ενορία την περσινή κατηχητική χρονιά.

Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, η προσπάθεια της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους, για το κοινωνικό φροντιστήριο που ήδη ξεκίνησε τις εργασίες του, με 12 εθελοντές καθηγητές, (6 φιλολόγους, 3 μαθηματικούς, ένα φυσικό, και δύο (2) καθηγητές οικονομικών επιστημών), που θα προσφέρουν μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και αποφοίτων. Οι εγγραφές συνεχίζονται και μπορούν όλοι οι μαθητές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία, να έλθουν να εγγραφούν στα τμήματα της ενορίας.

Το πλήθος των ενοριτών που τίμησε την εκδήλωση ήταν συγκινητικά μεγάλο και οι εφημέριοι ιερείς ευχαριστούν εγκαρδίως όλο το πλήρωμα της ενορίας, που τίμησε με την παρουσία του, την όλη εκδήλωση. Χωρίς τη δική τους συμμετοχή και συμπαράσταση η επιτυχία τέτοιων εκδηλώσεων δεν είναι δεδομένη.

Οι εφημέριοι ιερείς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλοι όσοι διακονούν στην ενορία μας, εύχονται σε όλους τους Λαρισαίους, καλή κατηχητική χρονιά και ο Άγιος Τριαδικός Θεός να μας σκεπάζει όλους.