ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Η (+) ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΖΑΡΑ

Εκοιμήθη εν Κυρίω το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου 2017 η πρεσβυτέρα Μαρία Παζάρα, σύζυγος του αειμνήστου ιερέως π.Αθανασίου Παζάρα, ο οποίος ιεράτευσε την ιερατεία του Κυρίου και έδωσε δυνατή την ομολογία της πίστεως στα ευλογημένα χωριά του Παλαιόπυργου και της Κουλούρας. Η πρεσβυτέρα Μαρία υπήρξε άνθρωπος του Θεού και του καθήκοντος, πρότυπο καλής μητέρας και γιαγιάς, ιδιαίτερα συμπαθής και φιλάγαθος, που υπηρέτησε και εκείνη επαξίως με την σειρά της την Εκκλησία του Χριστού, προσφέροντας, ψάλλοντας και διακονώντας αυτήν επί σειρά ετών, πλησίον του ευλογημένου λεϋίτου, π.Αθανασίου. Γεννημένη στην όμορφη Ραψάνη, ανετράφη υπό των ευσεβών γονέων της εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και έλαβε εξ’ αυτών τις αρχές εκείνες και τις αξίες, με τις οποίες πορεύτηκε σε όλη την μακρά και ευλογημένη πορεία της επί της γης. Η ώρα της κοιμήσεώς της, την βρήκε έτοιμη πνευματικά, γι’ αυτό και δοξάζοντας το όνομα του αγίου Θεού και οπλισμένη με την πλούσια χάρη του, πέταξε μέσα στην χαρά της Αναστάσεως, για την βασιλεία των Ουρανών.

Η εξόδιος ακολουθία της μεταστάσης πρεσβυτέρας τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου στον Ιερό Ναό των αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Παλαιοπύργου, όπου μέσα σε κλίμα ιεράς συγκινήσεως την αποχαιρέτησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιος, ο οποίος εξεφώνησε και τον επικήδειον λόγον, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο ιερεύς του Πυργετού, π.Αλέξανδρος, ο οικείος εφημέριος, π.Δημήτριος, τα παιδιά και τα εγγόνια της, οι συγγενείς και οι οικείοι της, πολλοί ενορίτες της Κουλούρας και του Παλαιόπυργου, καθώς και η πληθύς των συμπατριωτών της από την Ραψάνη.

maria_pazara

(Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος, με την αείμνηστη πρεσβυτέρα Μαρία Παζάρα, την οποία τιμούσε και υπεραγαπούσε,
στο 40ον μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π.Αθανασίου Παζάρα [2015])