Δελτίο Τύπου – 07.09.2023

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με αισθήματα θλίψης λόγω των σοβαρών προβλημάτων, αλλά και τον κίνδυνο ζωής που υφίσταται ακόμη, ανακοινώνει πως αύριο, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, λόγω των αποκλεισμένων ναών και των πολλών ζημιών, δεν καθίσταται δυνατόν να τελεσθεί Θεία Λειτουργία σε κανέναν Ιερό Ναό περιοχής του Δήμου Κιλελέρ. Επίσης, πολλά άλλα χωριά όμορων Δήμων, που ανήκουν στην Ιερά μας Μητρόπολη, έχουν υποστεί πλημμύρες και οι Ιεροί Ναοί είναι τραυματισμένοι, γι’ αυτό και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε εκεί Θεία Λειτουργία.

Η Ιερά Μητρόπολη παρακαλεί για την κατανόηση των χριστιανών μας και εύχεται ώστε σύντομα να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές για να μπορέσουν οι Ιεροί μας Ναοί να λειτουργήσουν και πάλι απρόσκοπτα.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δράττεται της ευκαιρίας για να ευχαριστήσει τους κληρικούς των χωριών που επλήγησαν, για την τόλμη και την ευαισθησία που επέδειξαν στις δύσκολες ώρες.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αρμενίου π. Κωνσταντίνο Μπαταγκιώνη για την ευαισθησία που επέδειξε, ώστε το γηροκομείο Αρμενίου να αντιμετωπίσει τα οποία μικροπροβλήματα επιτυχώς. Οι γερόντισσες μας είναι ασφαλείς και με πλήρεις παροχές. Επίσης, τον ευχαριστεί για το γεγονός ότι μερίμνησε για τους κατοίκους του Σωτηρίου, αλλά και του Αρμενίου τους οποίους φιλοξένησε στον κεντρικό Ναό του χωριού όπου και παραμένουν ασφαλείς. Η Ιερά Μητρόπολη έχει μεριμνήσει για την αποστολή νερού και φαγητού, ενώ επίσης και ο Δήμος Κιλελέρ, ο οποίος επιδεικνύει γενικότερη μέριμνα για όλη την περιοχή, έχει κι αυτός συνδράμει με μερίδες φαγητού. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο για την πολυεπίπεδη παρουσία, την προσφορά και τη συνεισφορά του στην δύσκολη αυτή και κρίσιμη στιγμή του τόπου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην τροχαία εθνικών οδών η οποία σήμερα διευκόλυνε φορτηγό της Ιεράς Μητροπόλεως να μεταφέρει νερό για τους αποκλεισμένους στο Αρμένιο. Η Ιερά Μητρόπολη δεσμεύεται πως μέχρι την αποκατάσταση του δικτύου υδρεύσεως θα παρέχει το νερό στην περιοχή του Αρμενίου, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη παρακαλεί να υπάρχει σύνεση και προσοχή και μέσα στην πόλη της Λάρισας, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ευχαριστεί δε τον Αρχιερατικό Επίτροπο νοτιοανατολικού τομέα Λαρίσης π. Νικηφόρο Κοντογιάννη για τη μέριμνα και την ευαισθησία που επέδειξε για την προστασία των Ναών στην περιοχή του, αλλά και για την βοήθεια προς τον χριστεπώνυμο πλήρωμα με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης, ευχαριστεί τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως π. Νικόδημο Γαλιάτσο για το συντονισμό από τα γραφεία της Μητροπόλεως.

Τέλος εκφράζουμε ολόθυμη την ευχή ο Άγιος Θεός να δώσει τη λύση σύντομα, ώστε να επιστρέψουν όλοι γεροί στα σπίτια τους, να γίνει γρήγορα αποκατάσταση των ζημιών και να συνεχίσουμε την ειρηνική μας ζωή εργαζόμενοι στην τόσο σημαντική για την πατρίδα μας θεσσαλική πεδιάδα, συνεισφέροντας στο γενικότερο καλό.