Β’ Σύναξη εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία

ΣΥΝΑΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ (200) ΕΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την Συνεδρίαση Αυτής της 28ης μηνός Αυγούστου 2019 αποφάσισε την πραγματοποίηση της Β΄ Συνάξεως των εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προετοιμασία των Εορτίων Εκδηλώσεων, κατά το έτος 2021, για την συμπλήρωση διακοσίων (200) ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.
Στη Σύναξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου, στο ισόγειο του Συνοδικού Μεγάρου, την Τετάρτη 16η Οκτωβρίου 2019 και κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00, επικαιροποιήθηκε το Πρόγραμμα των εορτίων Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του έτους 2021, για την επέτειο της συμπληρώσεως διακοσίων ετών από της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επίσης κατατέθηκαν δώδεκα νέες προτάσεις εκ μέρους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις ως άνω Εορτές.
Παρουσία εξήκοντα δύο Εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και
παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Αποστολικής Διακονίας:
“Ο Όμηρος ταξιδεύει στην ιστορία”, το οποίο εντάσσεται στην σειρά Ελληνική Ιστορία και Χριστιανική Πίστη, καθώς και το συνοδευτικό υλικό για την διδασκαλία του νέου αυτού βιβλίου.

Την Ιερά Μητρόπολη μας εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ο οποίος έχει ορισθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ως υπεύθυνος των εκδηλώσεων, οι οποίες θα λάβουν χώρα τόσο στη Λάρισα όσο και στον Τύρναβο καθ’ όλο το έτος του 2021.