Βιβλιοπαρουσίαση Στα Τρίκαλα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Τρικάλων παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου πρ. Αυλώνος κ. Χριστοδούλου.
Ο κ. Χριστόδουλος παραδίδει προς ανάγνωση στους πιστούς το νέο του πόνημα, το οποίο τιτλοφορείται «Η αμαρτία κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο».
Η παρουσίαση του έγινε παρουσία σύμπαντος του πνευματικού κόσμου της πόλεως των Τρικάλων, ενώ παρέστησαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.
Ομίλησαν περί αυτού καταλλήλως ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο καθηγητής Βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης και ο Πρωτ/ρος Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ τον συντονισμό είχε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου μας κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας.
Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρεται στο νέο του βιβλίο λεπτομερώς στις ευλογίες του Θεού προς τον άνθρωπο «την επίγεια εικόνα του Θεού που ο προορισμός της είναι η επίγεια και η επουράνια Βασιλεία Του» και στέκεται ιδιαίτερα στις δυο επιλογές που δίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στον άνθρωπο: «Ή απορρίπτει απ’ την αρχή κάθε αμαρτωλή επιθυμία με το να την καθιστά ανενέργετη ή αν τη διαπράξει τελικά να την εξαφανίσει με την μετάνοια και την εξομολόγηση».

Πηγή: trikalavoice.gr