ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

 

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Οι εβδομαδιαίες συνάξεις νέων, φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών, άρχισαν στον Άγιο Αχίλλιο, την Τρίτη, αμέσως μετά την παράκληση του Αγίου Λουκά. Ο π. Ραφαήλ υποδέχτηκε τους νέους, τους καλωσόρισε και τους ανακοίνωσε τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται για φέτος. Έκανε μια εισαγωγή του θέματος συνδέοντας το πρώτο μέρος της θείας λειτουργίας, που αναλύθηκε πέρυσι, με το δεύτερος μέρος, που είναι η λειτουργία των πιστών, τονίζοντας την ενότητα και την ομοψυχία που καλλιεργούνται στη θεία λατρεία, καθώς και την ορθόδοξη ευσέβεια, που δεν είναι θεωρητική, αλλά βίωμα καθημερινό. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο εξής, κάθε Τρίτη βράδυ στις 9, στο υπόγειο πνευματικό κέντρο του ναού, μαζί με την ακολουθία του αποδείπνου. Το φετινό θέμα συζητήσεων των νέων, θα περιστρέφεται γύρω από “το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας”.

Άλλες δραστηριότητες των νέων:

Δανειστική βιβλιοθήκη: Από φέτος θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Δανειστική Βιβλιοθήκη, κάθε Τρίτη βράδυ, μετά τη σύναξη των νέων.

Χορευτικό: Κάθε Τετάρτη 9.30 το βράδυ γίνονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, για νέους, στο υπόγειο πνευματικό κέντρο από έμπειρο χοροδιδάσκαλο.

Χορωδία: Δημιουργείται χορωδία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών, υπεύθυνοι: Αλέξανδρος Παναγούλης και Αλέξης Κωνσταντίνου.

Φροντίδα αγάπης: Οι νέοι κοντά σε αρρώστους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, μοναχικά άτομα και δυσκολεμένους συνανθρώπους. Επισκέπτονται νοσοκομεία, κλινικές, ψυχιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία, ορφανοτροφεία. Υπεύθυνοι: Πατήρ Ραφαήλ και Γιάννης Μπουλασίκης.

Ραδιοφωνική εκπομπή «Ομοθυμαδόν»: Κάθε Πέμπτη 8.00-9.00 το βράδυ οι νέοι συζητούν και προβληματίζονται στα ερτζιανά ραδιοκύματα, στους 96.3 μεγακύκλους των FM, στην εκκλησιαστική ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Οικοδεσπότες: Πατήρ Ραφαήλ και Γιάννης Μπουλασίκης.

Ιστοσελίδα: Ο ναός δημιούργησε ιστοσελίδα, η οποία συνεχώς ανανεώνεται, με πολλά ενδιαφέροντα αγιολογικά κείμενα, φωτογραφίες, άρθρα, βίντεο, νέα, ύμνους, δραστηριότητες. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας: www.inaa.gr