ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – Εικονική περιήγηση στην έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος – 20ος αι.» (BINTEO)

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επικοινωνεί με το κοινό του μέσα από μια εικονική περιήγηση στην έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ός αι.».

Καθώς οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην έκθεση σταμάτησαν λόγω της πανδημίας, όψεις της περιοδικής έκθεσης και πολλά από τα εκθέματα περιλήφθηκαν σε μια προβολή, για να έχουν πρόσβαση σε αυτά όλοι οι διαδικτυακοί επισκέπτες του Μουσείου.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Μουσείο και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας και εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.

Μέσα από την εικονική περιήγηση, οι διαδικτυακοί φίλοι του μουσείου θα δουν αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης και εικόνες που χρονολογούνται από τον 18ο αι. έως τον 20ό αι. και προέρχονται από τους παλαιότερους ναούς της Λάρισας και κυρίως από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Επίσης, αντικείμενα από τη συλλογή Γιώργου και Λένας Γουργιώτη που προέρχονται από ναούς της Θεσσαλίας και χρονολογούνται στο διάστημα αυτό. Τέλος, θα δουν παραδοσιακά αντικείμενα με φυλακτικά και θρησκευτικά σύμβολα, χαρακτηριστικά της λαϊκής λατρείας της εποχής.

Η επιλογή του υλικού και η επιμέλεια του video έγινε από την Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και η δημιουργία του από την Phoenix Digital Agency.

Τώρα που όλοι #menoumespiti είναι ευκαιρία να απολαύσουμε την περιοδική έκθεση «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ός αι.» μέσα από μια περιήγηση διαφορετική.