ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ! – ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ ΛΑΜΠΡΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΕΝΘΡΟΝΙΣΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΠΑΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΟΣ

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Μετά πάσης ιεροπρεπείας και με έκδηλα τα αισθήματα της αγάπης του λαού του Θεού, τελέσθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 η λαμπρά ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στην πόλη της Λάρισας.

Τον Νέο Μητροπολίτη μας υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος του παρέδωσε και την ποιμαντική ράβδο και πλήθος Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών.

Στην συνέχεια στην Κεντρική πλατεία ο Εντιμότατος Δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης καλωσόρισε δια θερμών λόγων τον νέο Ποιμενάρχη μας, τονίζοντας ότι: ”ήρθατε να διακονήσετε ένα τόπο φιλειρηνικό, έναν τόπο που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες σε δύσκολα χρόνια”.

Ακολούθησε ο πρώτος χαιρετισμός του νέου Μητροπολίτη μας κ. Ιερωνύμου προς τον λαό της Λάρισας. “Έρχομαι στη Λάρισα, έρχομαι στο τόπο μου και στην πατρίδα μου! Την Δευτέρα θα έρθω στο γραφείο σας κ. Δήμαρχε να υπογράψω την μεταδημότευση μου” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Αμέσως μετά με λιτανευτική πομπή, ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρονίσεώς του, παρουσία πλειάδος αρχιερέων, κληρικών και μοναχών, των αρχών και πλήθους λαού.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό διάταγμα, ενώ στην συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία με την ακολουθία της ενθρόνισης και κατόπιν ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αχιλλίου Τσούτσουρα και ακολούθως ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας εκφώνησε εν συγκινήσει τον ενθρονιστήριο λόγο του .

Αμέσως μετά το πέρας της ενθρονίσεως, ο Νέος Ποιμενάρχης μας, τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, ενώ νωρίς το απόγευμα μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Στομίου, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Θεολόγου και την ακολουθία του Εσπερινού στο καθολικό της παλαιφάτου Ιεράς Μονής.

Α Ξ Ι Ο Σ !!!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τον ενθρονιστήριο λόγο του Σεβασμιωτάτου.