ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ι.Μ. ΛΑΡΙΣΗΣ.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος», με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, ίδρυσε από πέρυσι το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας και την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως μας.
Τα παιδιά, θα διδαχθούνε και φέτος ψαλμούς και ύμνους της εκκλησίας μας, αλλά και τραγούδια, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, στον φιλόξενο και κατάλληλα διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Αγίου Αχιλλίου.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι αφενός μεν η μουσική, πνευματική και νοητική καλλιέργεια των παιδιών, η ευχάριστη γνωριμία τους με την μουσική, η εκμάθηση και κατανόηση της θείας λειτουργίας με τρόπο προσαρμοσμένο στην παιδική αντίληψη, και αφετέρου η δημιουργία της Παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας της Μητροπόλεώς μας.
Σας παρακαλούμε, οδηγείστε τα παιδιά σας να πλαισιώσουν την ευλογημένη αυτή δραστηριότητα, η οποία εκτός των άλλων, αποτελεί τρόπον τινά προέκταση της Κατηχητικής και Ποιμαντικής φροντίδας της τοπικής μας εκκλησίας για τα παιδιά της.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 6μμ στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου.
Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι ΔΩΡΕΑΝ και η διδασκαλία θα γίνεται από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ηλία Παπαδόπουλο, Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων.

mousiki_propaidia (2)