Έναρξη Εγγραφών – Μαθημάτων Στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.

Στη Σχολή φοιτούν άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στα 5 χρόνια φοίτησης στη Σχολή οι μαθητές διδάσκονται έναν ευρύ κύκλο μαθημάτων της Εκκλησιαστικής μας μουσικής, Τυπικό, Ιστορία, Λειτουργική, Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής κ.α.

Για τα παιδιά του Δημοτικού λειτουργεί όπως κάθε χρόνο, πλέον, το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα παιδιά έρχονται σε μία ευχάριστη γνωριμία με τη μουσική, με σκοπό να την αγαπήσουν, να καλλιεργηθούν και να αξιοποιήσουν γόνιμα τον ελεύθερό τους χρόνο.

Θα λειτουργήσει και φέτος το Ψαλτικό Φροντιστήριο. Ένα τμήμα που θα κάνει μουσική προετοιμασία στους μαθητές για τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές, και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Η Σχολή της Μητροπόλεώς μας λειτουργεί από το 1981 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Παρέχει, κατόπιν εξετάσεων ενώπιον επιτροπής, Πτυχία και Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής. Με αυτούς τους τίτλους σπουδών μπορεί κάποιος να διδάξει στα Μουσικά Σχολεία, σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές.

Παραρτήματα της Σχολής λειτουργούν στον Τύρναβο, στη Γιάννουλη, στη Νίκαια και στον Πλατύκαμπο.

Τα δίδακτρα είναι πολύ προσιτά με επιπλέον εκπτώσεις  για Πολυτέκνους –Τριτέκνους, Ανέργους  και παιδιά Δημοτικού.

Βυζαντινή Μουσική διδάσκουν οι καταξιωμένοι Καθηγητές –Πρωτοψάλτες της Μητροπόλεώς μας:

Ηλίας Παπαδόπουλος, Χρήστος Ζτιάβας, Χριστόφορος Καρυώτης, Γεώργιος Ζήσης, Γεώργιος Τερζούδης, Χρήστος Κουσιάς και Χρήστος Οικονόμου.

Πληροφορίες: Γραμματεία Σχολής -2410536587, Χρήστος Ζτιάβας -6986302009.