ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΙΡΗΣ Ν. ΡΑΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Λάρισα, 26/6/2018

Προς τη σεβαστή Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Με συντετριμμένη την καρδιά, εκ μέρους του συνόλου των στελεχών και των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου και των οικογενειών τους,επιθυμούμε να απευθυνθούμε σε εσάς, τους στενούς συνεργάτες του αειμνήστου Πατέρα μας, που τον αγκάλιασε ο ουρανός και τόσο ξαφνικά μας στέρησε την παρουσία του.

Περιμέναμε όλοι και ελπίζαμε να ολοκληρωθεί η θεραπεία του και να τον έχουμε σύντομα κοντά μας, μαζί με το εκλεκτό επιτελείο του. Αλλά άλλες οι βουλές του Θεού. Ηρπάγη υπό των αγγέλων και των Αγίων, γιατί αρκετά κουράστηκε και ταλαιπωρήθηκε. Σκεφτόμαστε πολύ και τους δύο εκλεκτούς συνοδούς του, τον σεβαστό π. Αχίλλιο και τον σεβαστό π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, που συμμετείχαν στον αγώνα του κάθε στιγμή, με τόση στοργή και αφοσίωση.

Πιστεύουμε ότι με την πατρική του στοργή και αφοσίωση, ο αείμνηστος Σεβασμιότατός μας, θα σκεπάζει την αγαπημένη του Λάρισα. Δεν θα την αφήσει χωρίς τις αδιάλειπτες προσευχές του και θα την διατηρήσει ενωμένη όπως μας την άφησε.

Θα διατηρούμε ως κιβωτό του πατρικού και ευλογημένου του λόγου το εκλεκτό του βιβλίο «Σαν Παραμύθι» και τα υπέροχα άρθρα του στο περιοδικό «Τάλαντο». Οι παραινέσεις και οι συμβουλές τους θα είναι έτσι πάντα παρηγοριά μας και ενίσχυση στον αγώνα μας!

Ο μακαριστός Ιγνάτιος ανταποκρινόταν πάντοτε στις προσκλήσεις μας να λειτουργήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών και παρευρέθηκε πολλάκις σε διάφορες εκδηλώσεις του Σχολείου μας. Είμαστε ευγνώμονες για την εκτίμηση, την υποστήριξη και την αγάπη του στο έργο των Εκπαιδευτηρίων μας, που μας χρεώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για Χριστό και Ελλάδα.

Αιωνία του η Μνήμη!

 

Μαίρη Ν. Ράπτου                                                              Νίκος Ι. Ράπτης

Ιδρύτρια και Υπεύθυνος                                                   Διευθύνων Σύμβουλος

Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου                                       Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου