ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

Το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2006, στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, κάθε δεύτερη Δευτέρα (δηλαδή ανά δεκαπέντε ημέρες, πλην εξαιρέσεων οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως), στις 7:00 το απόγευμα. Λόγιοι ιερείς, διακεκριμένοι και καταρτισμένοι επιστήμονες προσκαλούνται, ομιλούν και διαλέγονται με τους κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό τη βελτίωση του κατηχητικού έργου. Υπεύθυνη του Φροντιστηρίου είναι η κ. Νικολέτα Παπαγεωργίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 18.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Φροντιστηρίου Κατηχητικών για το έτος 2018-2019. Θα γίνει η απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης του Φροντιστηρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

***

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Την Πέμπτη 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Ψυχοεκπαιδευση και κατήχηση στη σύγχρονη κοινωνία“. Καλούνται οι συμμετέχοντες στο φροντιστήριο κατηχητών να παραστούν καθότι θα είναι το τελευταίο πριν την λήξη. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην κατακόμβη του Αγίου Νικολάου κ το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός ημερών.

Δευτέρα 15 -> Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Το μάθημα στο φροντιστήριο κατηχητών τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, δεν θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνάντηση θα γίνει μετά το Πάσχα σε προκαθορισμένη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Οι επιμωρφούμενοι του φροντιστηρίου καλούνται ωστόσο να παρευρεθούν το Σάββατο 13 Απριλίου στην ομιλία του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού στον Κύκλο Νέων, Φοιτητών και Επιστημόνων στην κατακόμβη του Αγίου Νικολάου με θέμα: «Ζήτα τον Θεό και μη ζητάς που κατοικεί».

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ομιλητής θα είναι η ψυχολόγος κα. Άννα Γκουτζουρέλα όπου θα αναπτύξει το θέμα: «Διαχείριση συμπεριφορών κατά την διάρκεια διδασκαλίας».

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ομιλητής θα είναι ο διδακτορας φιλολογίας και συγγραφέας κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης όπου θα αναπτύξει το θέμα: «Είμαστε ανημέρωτοι ή ανενημέρωτοι; Συνηθισμένα λάθη στη χρήση της γλώσσας».

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ομιλητές θα είναι η κ. Αναστασία Μυλωνά, Κοινωνική Λειτουργός, Msc Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια και η κ. Ειρήνη Κόκκα, Ψυχολόγος, Msc Συστιμική Ψυχοθεραπεύτρια όπου θα αναπτύξουν το θέμα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι;».

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ομιλητής θα είναι η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Βαρβάρα Βασιλάκη όπου θα αναπτύξει το θέμα: «Έχεις ψυχή μου δουλειά».

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ομιλητής θα είναι ο εικαστικός Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) όπου θα παρουσιάσει σε διαδραστική μορφή το θέμα: «Καλειδοσκόπιο εικόνων με πολυσχιδείς αναφορές στην αφοπλιστική πρωτογενεια του χρώματος».
Το εργαστήριο αναπτύσσει μεθόδους παιδαγωγικής προσέγγισης των εικόνων μέσα από τις ιστορικές καταβολές του Φώτη Κόντογλου και του Διονυσίου εκ Φουρνά.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Το Φροντιστήριο Κατηχητών, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 18:00, συμμετέχει στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα «Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας», στην οποία συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.