ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Λαμπρά η πανήγυρη του Προφήτου Ηλιού και ΄φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Του στη Λάρισα. Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την ιερά και χαριτόβρυτη εικόνα του.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε Διάκονο, έναν φέρελπι νέο της τοπικής Εκκλησίας, τον Ελλογιμώτατο κ.Γεώργιο Γκόλαντα, καταγόμενο από το χωριό του Ευαγγελισμού, μετονομάσας αυτόν εις Πορφύριον.Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τον νέο Διάκονο, να συνεχίσει την διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου, με τον ίδιο θεάρεστο ζήλο και την ίδια ευλάβεια, που είχε από μικρό παιδί, τότε που διακονούσε στο ιερό βήμα της εκκλησίας του χωριού του και στα ιερά αναλόγια της περιοχής, ως Ιεροψάλτης και κατηχητής των νέων.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία των Κυπρίων και το τρισάγιο των πεσόντων Κυπρίων αδελφών, ενώ βαρυσήμαντο και μεστό νοημάτων πολλών λόγο απηύθυνε ο Εκπρόσωπος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, εντιμότατος Βουλευτής κ.Δημήτριος Συλλούρης, τον οποίο παρουσίασε δια θερμών λόγων ο Πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων του Νομού Λαρίσης κ. Ντίνος Αυγουστής.