«Χαίρε Θνητών Οδηγέ Σωφροσύνης…»

Στη Ραχούλα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος χοροστάτησε κατά τη Β´ Στάση των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Η ακολουθία έγινε υπαιθρίως, καθώς ο ιερός ναός φέρει ρωγμές και είναι ένας από τους 24 πληγωμένους ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο «χαίρε θνητών οδηγέ σωφροσύνης», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σύνεση που χαρακτήριζε όσους από τους προγόνους μας διακρίθηκαν. Στάθηκε δε σε δύο μορφές, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Άγιο Βησσαρίωνα, οι οποίοι με αυξημένη σύνεση, φροντίδα και μελέτη ενεργούσαν το κάθε τι, με αποτέλεσμα ο Κολοκοτρώνης να ονομαστεί τιμητικά «Γέρος» από τα 22 του χρόνια, ο δε Άγιος Βησσαρίων «Σωτήρ» γιατί με τις παρεμβάσεις και τα έργα του έσωσε το λαό της Θεσσαλίας κατά την Τουρκοκρατία. Ευχήθηκε δε η σωφροσύνη, η σύνεση και η σοφία να πρυτανεύσουν στις ενέργειες μας ώστε να ξεπεράσουμε τα αποτελέσματα του διπλού πλήγματος, της πανδημίας και του σεισμού.