ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ.ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

ΙΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

 

Με την χάρη του Θεού και την βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Γλυκοφιλούσης, καθώς και τις δραστικώτατες πρεσβείες του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, θα τελεσθούν τα ιερά εγκαίνια του υπογείου Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής Παναγίας Γλυκοφιλούσης, της Ραψάνης, του αφιερωμένου στον μεγάλο Αθλοφόρο Άγιο και Ιατρό Παντελεήμονα, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 το πρωί, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιο, συμμετεχόντων πολλών Ηγουμένων, Ιερέων και μοναχικών ταγμάτων.

Ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός της Ιεράς Μονής, είναι κόπος και μόχθος της μοναστικής αδελφότητος και των ευλαβών προσκυνητών που αγαπούν, τιμούν  και σέβονται τις μοναχές και ευλαβούνται ειλικρινώς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Γλυκοφιλούσα και τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Ιαματικό.

Η ακολουθία του όρθρου θα ξεκινήσει στις 7.οο π.μ, η αρχιερατική χοροστασία στις 8.00 π.μ. γύρω στις 8.30 θα τελεσθεί η τριπλή λιτάνευση των Ιερών λειψάνων, έξωθεν του καθολικού της Ιεράς Μονής και κατόπιν θα λάβει χώρα η κατάθεση των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων στο φυτό της αγίας Τραπέζης και η ακολουθία των εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού, ενώ θα ακολουθήσει η τέλεση της πρώτης Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου.

Παρακαλούνται οι ευλαβείς προσκυνητές να προσέλθουν στην πανηγυρική τέλεση των εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού της Ιεράς Μονής, προσδίδοντας με την παρουσία τους ιδιαίτερη χαρά και τιμή στην μοναστική αδελφότητα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης και σε ολόκληρη την  τοπική Εκκλησία.