ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΝΗ

 

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ

ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή  της Παναγίας της Φανερωμένης στον περίλαμπρο πέτρινο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της στον Τύρναβο, που είναι αφιερωμένος στην Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος και έψαλλαν θαυμάσια οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες του Ναού. Ακολούθως τελέστηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας, της Φανερωμένης και της θαυματουργού αγίας κάρας του αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και τελειωθέντος. “Προσευχηθείτε απόψε στην Παναγία μας την Φανερωμένη να μας φανερώσει την αληθινή χαρά, η οποία θα σκηνώσει μέσα μας, θα πλημμυρίσει την καρδιά μας και θα εκδιώξει την θλίψη και την απογοήτευση από τον σύγχρονο άνθρωπο”, τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, κατά την διάρκεια της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης, την οποία πλαισίωναν ο ιερός κλήρος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ.Παναγιώτης Σαρχώσης, οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος φιλεόρτων πιστών. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείον λόγον.

 

«Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΑΙΓΑΝΗ»


Εκατοντάδες πιστοί από την Αιγάνη, τη γύρω περιοχή και τη Λάρισα, εόρτασαν την Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου συμμετέχοντας τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής και την συγκινητική λιτάνευση της ιεράς και χαριτοβρύτου αγίας εικόνος της, όσο και την κυριώνυμο ημέρα στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Αιγάνη, όπου χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Τεμπών κ.Κωνσταντίνου Κολλάτου καθώς και των Αρχόντων της περιοχής. 
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλε ο καλλικέλαδος Πρωτοπρεσβύτερος π.Χρήστος Χριστοδούλου, καταγόμενος εξ Αιγάνης, μετά του υιού του, αποδίδοντας θαυμάσια τους Θεομητορικούς ύμνους της Παναγίας. ¨Η Παναγία μας ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, να στηρίζει όλους μας στον πνευματικό μας αγώνα, να μας ενδυναμώνει στις δυσκολίες που διερχόμαστε και να ενσταλάζει θεία παρηγορία στις πονεμένες ψυχές των συνανθρώπων μας, που πονούν και θλίβονται και να δίδει το θείο γλυκασμό στις καρδιές όλων μας. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος, τόνισε την τεράστια ευθύνη και την ενοχή που φέρουμε όλοι μας σήμερα για τον έλεγχο των γεννήσεων και το φοβερό έγκλημα των εκτρώσεων, ενώ ανέφερε στατιστικά το τραγικό ποσοστό της αυξήσεως των θανάτων και της σημαντικής μείωσης των γεννήσεων κατά την τελευταία χρονιά.