ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

” ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΑΝΕΥΦΗΜΗΣΩΜΕΝ… “

Με την συμμετοχή πολλών χριστιανών εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της, στο Αλκαζάρ της Λάρισας, τον οποίο ανεγείρουν με ένθεο ζήλο και πολλή αγάπη οι πιστοί κάτοικοι της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και ομίλησε για την σοφία της Αγίας Αικατερίνης και για τον τρόπο με τον οποίο κατετρόπωσε τους σοφούς και δεινούς ρήτορες της εποχής της, ομολογώντας το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και διαλύοντας όλα εκείνα τα νέφη των αιρετικών δοξασιών των ισχυρών της εποχής αυτής.
Ακόμη αναφέρθηκε στις μεγάλες αρετές της αγίας Αικατερίνης και ιδιαίτερα στα χαρίσματα της σεμνότητος και της παρθενίας και κατέληξε λέγοντας πως η Αγία Αικατερίνη μας ελέγχει ευεργετικά σήμερα, με την σοφία της, με την παρθενία της και τις αρετές της.
Ευχήθηκε δε η μεγαλομάρτυς Αγία να μας στηρίζει και να  είναι βοηθός και αρωγός όλου του κόσμου.
Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο νέο και Ιεροψάλτη της ενορίας κ. Θεόδωρον Κερμελίδην, υιόν του εφημερίου του Ναού, π. Αθανασίου Κερμελίδη, επαινέσας τον νέον Αναγνώστην και όλην την οικογένεια του για την προσφορά τους στην Εκκλησία.