Τα μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Λαρίσης στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Αρχική Σελίδα>Νέα>Τα μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Λαρίσης στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων. Τα μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Λαρίσης στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Την καθιερωμένη τους πνευματική εξόρμηση πραγματοποίησαν πολλά από τα μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2008, αυτή τη φορά στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων. Νέοι και Νέες από την Λαρισαϊκή Εκκλησία βρέθηκαν, για μία ολόκληρη ημέρα, κυριολεκτικά σκαρφαλωμένοι στους απότομους Βράχους της Αγιομετεωρίτικης Πολιτείας, προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα των Μετεωριτών Αγίων, άκουσαν πολλούς και ωφέλιμους πνευματικούς λόγους από τους Πατέρες της Μονής του Μεγάλου Μετεώρου και από τις αδελφές της Μονής του Αγίου Στεφάνου, όπου συμμετείχαν όλοι μαζί στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της Ορθοδοξίας που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τους Πατέρες που συνόδευαν την λαρισαϊκή αποστολή και στον οποίο Εσπερινό έψαλαν γλυκύτατα οι καλλίφωνες αδελφές του Ιερού Μοναστηριακού Συγκροτήματος.

Προηγουμένως, ανέβηκαν και στις Ιερές Μονές Βαρλαάμ και Αγίας Τριάδος, όπου ξεναγήθηκαν από τους Πατέρες και συζήτησαν μαζί τους πολλά από τα σύγχρονα και επίκαιρα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου να συζητήσουν και τα δικά τους θέματα και να πάρουν της σχετικές αποφάσεις σχετικά με την διοργάνωση πολλών νεανικών εκδηλώσεων και εορτών των Κατηχητικών μας Σχολείων, αλλά και την υλοποίηση ακόμη πολλών οραματισμών τους, όπως π.χ. άνοιγμα στα Ιδρύματα της περιοχής μας και προσφορά Διακονίας και συμπαράστασης σ’ αυτά εν όψει και της μεγάλης επικείμενης εορτής του Πάσχα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου