Στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου ο Ποιμενάρχης μας.

Στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Τυρνάβου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παρουσία των Ιερέων της πόλεως του Τυρνάβου και πλήθους πιστών.

Ο Προφήτης Ηλίας Τυρνάβου παλαιότερα ήταν μοναστήρι που, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε στο τέλος του 13ου ή στις αρχές του 14ου αιώνα με χορηγία του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’ του Παλαιολόγου.

Το μοναστήρι αυτό καταστράφηκε και διαλύθηκε το 1897 από τους Τούρκους, κατά τη διάρκεια του ατυχούς ελληνοτουρκικού πολέμου. Η εκκλησία κτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα τον 14ο ή το 15ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1705. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι τοιχογραφίες που είναι δείγμα ύψιστης βυζαντινής τέχνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλία και στην διπλή ευλογία που άφησε στον μαθητή του Ελισσαίο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες που ήταν να έρθουν στην εποχή του. Ευχήθηκε δε πλούσια την ευλογία του Θεού στους πιστούς.