Στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβασμιώτατος

Με την ευκαιρία της Μνήμης του Αγίου Ενδόξου Απόστολου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Θρονικής Εορτής του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου Σεπτή αδεία και ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου έλαβε μέρος στην Πατριαρχική και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Τον Εσπερινό της Εορτής, χοροστατούντος του Πατριάρχου του Γένους, παρηκολούθησε από του Παραθρονίου, ενώ παρέστη και στην τελετή χειροθεσίας του Εντιμοτάτου κ. Λεωνίδα Τζωνη, Αντιπροέδρου της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως και παλαιού του γνωρίμου, σε Άρχοντα Οστιάριο.

Τόσο μετά τον Εσπερινό, όσο και μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία σημαντικών επαφών και συναντήσεων, τόσο με Ιεράρχες του Θρόνου από την Κωνσταντινούπολη ή την διασπορά, όσο και με εκπροσώπους φορέων και Αρχών, ιδίως με την Ερίτιμο κ. Ζετα Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας, αλλά και τον Εντιμότατο Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο. Άπαντες εξέφραζαν την οδύνη τους για την καταστρεπτική πλημμύρα στη Θεσσαλία και τις οδυνηρές συνέπειες της, εξήραν δε τη θυσιαστική προσφορά των Ιερών Μητροπόλεων των πλημμυροπαθών περιοχών για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο Σεβασμιώτατος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει εκ του σύνεγγυς πολλούς από όσους είχαν συνδράμει και με υλική βοήθεια το έργο της συμπαραστάσεως στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας.

Την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου αποτελούν οι Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος κ. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος, Ελλογιμώτατος Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Εντιμότατος κ. Νικόλαος Τσιρέλης, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, και οι Αξιότιμοι κ.κ. Ταξίαρχος Τσαμπούρης και Χρήστος Οικονόμου.

Αύριο Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του θα γίνουν δεκτοί σε κατ´ ιδίαν ακρόαση από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, μετά την οποία θα επανακάμψουν στη Λάρισα.