«Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας, Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε…»

Μεγάλος ο αριθμός των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού, το οποίο με ένθεο ζήλο και πολλή αγάπη διοικείται από διαχειριστική επιτροπή με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Οι πιστοί Χριστιανοί με αισθήματα ευλαβείας και αληθινής αγάπης προς τον εορταζόμενο Άγιο, που εξακολουθεί ακόμη και σε τούτες τις ημέρες της πνευματικής αποστασίας να προστατεύει τα βρέφη, τα νήπια και τα μικρά παιδιά και να ευλογεί τους νέους γονείς στο έργο τους και τη ζωή τους, περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Λείψανο και την αγία του Εικόνα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου Στυλιανού, ενώ εστίασε στον τρόπο ανατροφής των παιδιών.

Προ της απολύσεως, ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε τόσο στην παρισταμένη Βουλευτή κ. Στυλιανή Μπίζιου, όσο και σε όλους τους προσκυνητές να έχουν στη ζωή τους τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και του φύλακος και προστάτου των παιδιών και των νηπίων, Οσίου Στυλιανού.