Προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος οι Λαρισαίοι

Κατά την επιστροφή στην πόλη της Λάρισας από την προσκυνηματική αποδημία σε Τήνο, Πάρο και Νάξο, την Παρασκευή 21 Ιουνίου το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου με καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος. Τον Σεβασμιώτατο και τους εκατό Ιερείς και Προσκυνητές υπεδέχθη εις τα προπύλαια της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης με τους Πατέρες της Αδελφότητος. Αφού προσκύνησαν το άφθαρτο λείψανο του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, εισήλθαν εις το Καθολικό, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο, τους Ιερείς και τους προσκυνητές και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη τους αυτή, δια την οποία ευχήθηκε να έχουν πλούσια την ευλογία της Παναγίας και του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και τους μίλησε για τα θαυμαστά γεγονότα, τα οποία επακολούθησαν της εκταφής και φανερώσεως του αφθάρτου λειψάνου του οσίου Γέροντος.
Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, τον άγιο Καθηγούμενο και τους Πατέρες της αδελφότητος για την εγκάρδια υποδοχή και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, το προσκύνημα αυτό ήταν επιθυμία τόσο του ιδίου, όσο και των Κληρικών και λαϊκών δια να καταθέσουν τον σεβασμό, την τιμή και την ευλάβειά τους στην Παναγία, στον όσιο Γέροντα Βησσαρίωνα τον Ελεήμονα και στον μακαριστό Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, τον οποίο ο Ποιμενάρχης μας εκτιμούσε και σεβόταν πολύ.
Ο Καθηγούμενος της Μονής π. Γερμανός, εις ένδειξιν τιμής και σεβασμού και επί τη αναμνήσει της επισκέψεώς τους, εδώρησε εις τον Σεβασμιώτατο ένα Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Αγάθωνος και με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, κάλεσε τον Ποιμενάρχη μας στην Πανήγυρη της Μονής στις 5 & 6 Αυγούστου ε.ε. Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πρόσκληση την οποία ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος και μετ’ ευχαριστίας απεδέχθη.
Στην συνέχεια οι δύο Αρχιερείς με τους Πατέρες μετέβησαν στο Κοιμητήριο της Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Καθηγουμένου π. Δαμασκηνού, επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την προς Κύριον αιφνίδιαν εκδημίαν του.
Τέλος, οι εκ Λαρίσης προσκυνητές, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της Μονής, εδέχθησαν την φιλοξενία των Πατέρων της Αδελφότητος και ανεχώρησαν δια την πόλιν τους.