ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

 

IEΡΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ  ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ 

ΤΟΥ   ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ   ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

 

                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

 

 Τετάρτη 13  Μαΐου στις 8.00 μ.μ:

Πανηγυρικός  Εσπερινός  και εν συνεχεία οι     Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου πέριξ της λάρνακος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

 

 

Πέμπτη 14 Μαΐου στις 7.30 μ.μ.

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος

 

          – 10.30 μ.μ : Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία πρός τιμήν του  πολιούχου Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου στην οποία θα ψάλλει σύσσωμος ο Θεσσαλικός Βυζαντινός χορός.

 

Παρασκευή 15Μαΐου στις 7.00 π.μ :

Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία στις 10.45 π.μ η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των χαριτοβρύτων  Λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου  στην κεντρική πλατεία. Δέησις και αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας και του Εμπορικού συλλόγου της Πόλεως.

– απόγευμα στις 8.00 μ.μ:Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, τα κτητορικά, το ύψωμα του Αγίου και εν συνεχεία η Ιερά Παράκλησις του   Αγίου Αχιλλίου, του μυροβλύτου και Θαυματουργού.

 

Κυριακή 17 Μαΐου στις 7.00 π.μ. :

Αρχιερατική θεία Λειτουργία επί τη εορτή των εν Λαρίση Αγίων Ιεραρχών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Ιγνατίου.

-Kυριακή 17  Μαΐου το βράδυ στις  9.00  : ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ.  ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΥΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ Κ. ΙΓΝΑΤΙΟ.