ΠΙΤΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

“ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ”

“ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!”

Με τη συμμετοχή πολλών Θεολόγων, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου στην Λάρισα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, παράρτημα νομού Λάρισας.

Προηγήθηκε πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Θεοφίλου Βασιλάκου, του και Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και συμπροσευχομένων πολλών πατέρων, ενώ η παρουσία του λαμπρού χορού των Ιεροψαλτών, υπό την χοραρχία του Μουσικολογιωτάτου Διδασκάλου κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη έδωσε βυζαντινή ομορφιά, βαθειά κατάνυξη και ψυχική αγαλίασηπου στους προσευχομένους πιστούς.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος, Ελλογιμώτατος κ. Δημήτριος Οικονόμου, ο οποίος ευχήθηκε «ένα δημιουργικό και ευλογημένο έτος», ενώ αναφέρθηκε στον «επιχειρούμενο χριστιανικό αποχρωματισμό της παιδείας αφορμής δοθείσης και των τελευταίων εξελίξεων όσον αφορά στην κατάργηση της εορτής των τριών Ιεραρχών και τη μετατροπή της ημέρας αυτής σε αργία». Κατόπιν ο Θεολόγος Εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Κουσιώρας ανέγνωσε κείμενο περί της φετινής καθιερώσεως της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως “αργία”, εκφράσας την αγωνία των μαχομένων Θεολόγων Διδασκάλων της πατρίδος μας.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Εκκλησία και χρόνος». Στην αρχή της ομιλίας του, ο ομιλητής ανέλυσε τον όρο χρόνος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πραγματικές, αληθινές και πνευματικές διαστάσεις του χρόνου, σύμφωνα με την πλούσια πατερική διδασκαλία και κατέληξε πώς ο χριστιανός οφείλει να αξιοποιεί πάντοτε τον χρόνο της ζωής του με σκοπό την ψυχική του ωφέλεια, την πνευματική του προκοπή και ασφαλώς την βοήθεια του συνανθρώπου του, που είναι η εικόνα του Θεού.

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Λάρισας και Μαγνησίας κ. Φωτεινή Σταλίκα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία και ανταπόκρισή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς, ο πρόεδρος των πολυτέκνων Ν. Λάρισας εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του παραρτήματος κ. Βασίλειος Στεργιούλης καθώς και πλήθος θεολόγων.