ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΛΑΡΙΣΗΣ

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή των αρχόντων και του χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, του Ιαματικού, Προστάτου των αμπελουργών και των λαχανοπαραγωγών καθώς και των ανθρώπων που καλλιεργούν την γη μας,  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017.

 Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π.Αχίλλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος καθώς και στον τρόπο με τον οποίο φτάνει κανείς στην ενχρίστωση, στην κατάσταση δηλαδή εκείνη όπου ο άνθρωπος ζει εν Χριστώ και κατά Χριστόν, ως γνήσιος μαθητής του Χριστού που τον ακολουθεί σε όλα τα βήματά του ακόμη και στον μαρτυρικό θάνατο.

Στο τέλος της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος ανέγνωσε τις ευχές του αγίου Τρύφωνος και ευλόγησε τις αρτοκλασίες και το ύψωμα του αγίου, τα οποία προσέφεραν οι εορτάζοντες αγροτικοί συνεταιρισμοί, τα μέλη των οποίων έχουν προστάτη και αρωγό τον άγιο Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνα. Ευχήθηκε δε η χάρις του Αγίου Τρύφωνος να ευλογεί και να αγιάζει όλους.