Ο Κ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στα πλαίσια του Φροντιστηρίου Κατηχητών στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, μίλησε ο Ελλογιμώτατος καθηγητής Αγιολογίας και Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Μητροπολίτου μας κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας με θέμα: «TO MYΣTHPIO THΣ ΓENNHΣEΩΣ – AΠOKAΛYΨH ΘEOY»!

Την επίκαιρη ομιλία του ξεκίνησε με αφορμή την σχέση της επιστήμης με εκείνη του Θεού, τονίζοντας πώς η επιστήμη ανακαλύπτει, ενώ ο Θεός αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται. Επισημαίνοντας έναν περιεκτικό ορισμό του θαύματος ως κάτι που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους, μίλησε περί της αποκάλυψεως του Θεού μέσω της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου, όπου ο Δημιουργός γίνεται κτίσμα. Ανασταλτικός παράγοντας της θείας αυτής αποκαλύψεως στον κόσμο είναι η υπακοή και η συγκατάβαση της νέας Εύας, της Παναγίας μας, μέσω της οποίας γεννήθηκε ο Χριστός, ο φερόμενος ως νέος Αδάμ. Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πνευματική και μυστηριακή ζωή και την προσπάθεια του ανθρώπου να “κερδίσει τον ουρανό” εν όψει του νέου κοσμικού έτους.

Προ της λήξεως της συναντήσεως, ακολούθησε ένας σύντομος και εποικοδομητικός διάλογος όπου απαντήθηκαν ερωτήματα των ανερχόμενων Κατηχητών. Τέλος, ο προσκεκλημένος ομιλητής αφού προέτρεψε τους νέους Κατηχητές να μεταδίδουν τα όσα μαθαίνουν ως άλλοι απόστολοι, τους ευχήθηκε καλό και ευλογημένο δωδεκαήμερο.