«Οφειλόμενη απότιση φόρου τιμής…»

Το σημείο της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, συνοδευόμενος από τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερώνυμο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιγνάτιο και άλλους κληρικούς, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση των θυμάτων και προσευχήθηκε για την παρηγορίατων συγγενών τους.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος έχουν συγγενείς στην Αυστραλία, με τους οποίους, είχε επικοινωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος τις ημέρες εκείνες, προκειμένου να συμπαρασταθεί στη δοκιμασία τους.

Έπειτα, ο Αρχιεπίσκοπος με τον Σεβασμιώτατο, μετέβησαν στην Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο αυτής Αρχιμ. κ. Πολύκαρπο Σαρμανιώτη και την περί αυτού Αδελφότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό της Μονής, μετέβη στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Θεολόγου, όπου και τέλεσε τρισάγιο. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στο νέο Καθολικό της Μονής, θαύμασε την αγιογραφική εργασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θαύμασε τον ρυθμό της Μονής και, ακολούθως, είδε το υπαίθριο μουσείο, όσο μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί, όπου εκτίθενται αρχαία κειμήλια από την αρχαιοελληνική, ήδη, περίοδο, τα οποία θα διακοσμούν πλέον τον περίβολο της Μονής.

Τέλος, η Αδελφότητα παρέθεσε κέρασμα, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία για να ανταλλαγούν πνευματικές απόψεις και να πραγματοποιηθεί ένας συμπνευματισμός ωφέλιμος για όλους.