ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΝΕΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου, στον Κύκλο‬ ‭Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η‬ ‭καθημερινότητα μας…» που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη»‬ ‭του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου μίλησε ο ‭Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.‬ Ιερώνυμος.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στα ιστορικά βιβλία της παλαιάς Διαθήκης και συγκεκριμένα στο Γ’ Βασιλειών. Αρχικά, διηγήθηκε το περιστατικό της πρόκλησης του προφήτου Ηλιού στους ψευδοπροφήτες του Βαάλ να χτίσουν βωμό θυσιαστηρίου και ύστερα από προσευχή στον αληθινό Θεό-Εκείνος να κάψει τον αντίστοιχο βωμό, συνδέοντάς το με την κατάσταση της ψυχής που μετανοεί. Στον λόγο του τόνισε, πώς αν επιδείξουμε αληθινή προσευχή στον Θεό, έρχεται το πυρ της θεότητας και τα κατακαίει όλα. Αναφερόμενος στις ψυχολογικές μεταπτώσεις του Ηλία, επεσήμανε πώς ο Θεός διάλεξε εκείνον, ώστε να μας δείξει πώς με τη δύναμή Του όλα καθίστανται δυνατά. Έπειτα έκανε γνωστό, πώς το έργο του προφήτη Ηλία καλείται να συνεχίσει ο μαθητής του Ελισαίος, άνθρωπος σταθερότητας, υπομονής και υπακοής, που ζητά διπλή την χάρη του Ηλία. Τόνισε όμως, πώς η χάρις είναι του Θεού και μέσω αυτής όλα είναι δυνατά, καθώς πίσω από κάθε πρόκληση κρύβεται η πρόνοιά Του.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα της συνάξεως.