ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής χρονιάς, οι νέοι του Ναού μας πραγματοποίησαν, με την ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.Ιγνατίου, μια εκδρομή ιστορικού και θρησκευτικού χαρακτήρα στην Αθήνα.

Πρώτος σταθμός, η Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν το σύμβολο της Αθήνας και της Ελλάδας, τον αγέρωχο και επιβλητικό Παρθενώνα. Κατόπιν επισκέφθηκαν το καινούριο Μουσείο, όπου στεγάζονται όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ακρόπολης. Αγάλματα, αγγεία, προτομές, αρχαία εργαλεία και νομίσματα τράβηξαν το ενδιαφέρον τους και πλούτισαν τις ιστορικές τους γνώσεις. Μεγαλύτερη ήταν η συγκίνησή τους, όμως, στη θέα των πέντε Καρυάτιδων που στήριζαν το Ερέχθειο. [Η έκτη είναι η κλεμμένη από τον Έλγιν και βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.] Η περιήγηση στο Μουσείο τελείωσε στο ανώτερο επίπεδο, όπου φυλάσσονται τα εναπομείναντα κομμάτια [που δεν έκλεψε ο Έλγιν] από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα.

Μετά από έναν καφέ στους πεζόδρομους του βράχου της Ακρόπολης, οι νέοι μας προσκύνησαν στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι, το κελλάκι του μακαριστού γέροντα και νυν Αγίου της Εκκλησίας μας οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και έψαλαν τον Παρακλητικό Κανόνα του στο μεγάλο Καθολικό της Μονής. Έπειτα, όλοι μαζί έφαγαν σε κοινή τράπεζα ακούγοντας συγκινητικές και θαυμαστές ιστορίες για τον άγιο Πορφύριο από τον κ.Βάιο, που κατοικεί δίπλα στο μοναστήρι και τον είχε πολλά χρόνια πνευματικό πατέρα.

Το προσκύνημα αυτό τελείωσε με επίσκεψη στη γυναικεία Ι.Μ. Πελαγίας, στο Ακραίφνιο Θηβών. Αρχικά παρακολούθησαν την ακολουθία του Εσπερινού, όπου έψαλαν γλυκά και κατανυκτικά οι μοναχές και μετά, στο Αρχονταρίκι, η Γερόντισσα Σιλουανή μίλησε από καρδιάς στους νέους, μέσα από την πλούσια καλογερική της πείρα.
Ήταν πράγματι μια γεμάτη μέρα και όλοι επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

              ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συναντήσεις των νέων γίνονται κάθε Τρίτη, μαζί με την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, 8.45-10.15 το βράδυ,στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Αχιλλίου. Θέμα για φέτος ΄΄Ανάλυση και ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας΄΄. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ι.Ν.Αγ.Αχιλλίου  www.inaa.gr