Νέα :: EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΜΩΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΜΩΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 18/03/2012 EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π. ΜΩΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.

Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Π.ΜΩΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ: ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΘΕ!

Την πόλη του Αγίου Αχιλλίου, την Λάρισα, επισκέφθηκε κατά την μεγάλη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως ο λόγιος μοναχός, π. Μωυσής, ο Αγιορείτης, όπου πραγματοποίησε σπουδαίες ομιλίες πνευματικής ενισχύσεως σε Ιερείς, σε νέους και νέες της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, το βράδυ, μίλησε βαθυστόχαστα στον κατάμεστο από νέους και νέες, επιστήμονες, φοιτητές και νέους οικογενειάρχες, Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, όπου κατέπληξε τις νεανικές ψυχές τους με την δύναμη του λόγου του. «Της οικονομικής κρίσεως προηγήθηκε η πνευματική » τόνισε ο λόγιος μοναχός από την Κουτλουμουσιανή σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, γι’ αυτό αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε την παρούσα κατάσταση. Η φιλοχρηματία, η φιληδονία, η φιλοσαρκία και η υπερβολική φιλοδοξία μας, μας ύπνωσαν σε νάρκωση βαθειά και δεν βλέπαμε τον Θεό, ούτε καν τον αναζητούσαμε! Θέσαμε τον Θεό στο περιθώριο και φτάσαμε στην ρηχότητα και στο κενό, η πλεονεξία τελικά έφερε την θλίψη.

Ως πνευματικοί άνθρωποι τώρα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις ιδέες μας, και να συνειδητοποιήσουμε και πάλι τον σκοπό μας, που είναι η συνάντησή μας με τον Θεό! Αυτό θα γίνει με την επιστροφή μας κοντά Του, με το να αφήσουμε την ετεροπαρατήρηση και να οδηγηθούμε στην αυτοπαρατήρηση, με την εγκατάλειψη των παθών και της δελεαστικής αμαρτίας, που φαίνεται αρχικά, να μας γλυκαίνει την ζωή, ενώ στην πραγματικότητα αυτή γεννά τον πόνο, την πικρία, την θλίψη, την οδύνη και την κατάθλιψη.

Έτσι επανερχόμαστε κατά τους Αγίους Πατέρες, στον δρόμο του Θεού, με άρνηση της αμαρτίας και επιστροφή στο σπίτι του Πατέρα μας!

Έτσι και’ μεις τώρα θα επανέλθουμε με νέα οδύνη, από οδύνη θα πάμε σε άλλη οδύνη, την άσκηση, την εγκράτεια, την αγωνιστικότητα, την εσωτερική πάλη, καταστάσεις, που μας δίνουν την ευκαιρία να αναγεννηθούμε πραγματικά. Ό,τι δεν βιώσαμε με την εκούσια άσκηση, καλούμαστε να το βιώσουμε με την ακούσια άσκηση, γι’αυτό μην λυπάσθε, ένα καμπανάκι είναι μόνο η παρούσα κρίση, θα σημάνει, θα μας αφυπνήσει και θα αγωνισθούμε για το καλύτερο, κατέληξε ο π.Μωυσής. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις των νέων, στις οποίες ο Γέροντας π. Μωυσής, απήντησε με ακρίβεια και θεολογική εμβρίθεια.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως το πρωί ο π. Μωυσής μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου και ανέπτυξε την αξία του Σταυρού στην ζωή των πιστών.

Νωρίτερα, στο τέλος του Όρθρου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, ο Αγιορείτης τέλεσε την ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως, κατά την αγιορείτικη τάξη.

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή το βράδυ ο λόγιος ομιλητής στον κατάμεστο από πιστούς Χριστιανούς Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο για την αγάπη του και τους θερμούς του λόγους, με τους οποίους τον καλοσώρισε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου εξεφώνησε τον πολύ ενισχυτικό και ιδιαίτερα κατανυκτικό λόγο του, σχετικά με την λύπη, τις θλίψεις, τις πικρίες και τις δοκιμασίες της ζωής.

“Ότι κι αν αντιμετωπίζουμε σήμερα στη ζωή μας δεν θα πρέπει να γεμίζει την ψυχή μας με την φθοροποιό θλίψη” τόνισε ο π. Μωυσής “αλλά τη ελπίδι χαίροντες θα πορευόμαστε, μη τα υψηλά φρονούντες αλλά τα ταπεινά και ευσεβή, αφού ο Χριστιανός πάντοτε ζει με την ελπίδα των μελλόντων αγαθών.

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου