Νέα :: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΝΟΥΒΙΑΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΝΟΥΒΙΑΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 03/12/2013 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ.ΝΟΥΒΙΑΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΟΥΒΙΑΣ

κ.  ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ

Στην Ιερά και ιστορική Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και πλήθους πιστών από την Αλεξάνδρεια, το Αμμάν της Ιορδανίας, τα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα, τελέσθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Ναρκίσσου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, Καμερούν κ. Γρηγορίου, Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πέλλης κ. Φιλουμένου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνος.

Συγκινημένος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νάρκισσο για την μεγάλη του προσφορά στο παλαίφατο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, και ιδιαίτερα στην Εκκλησιαστική Σχολή της, την οποία επαξίως διηύθυνε.

Στο τέλος της χειροτονίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης οδήγησε τον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη Νουβίας κ. Νάρκισσο στον Αρχιερατικό Θρόνο, αναφωνώντας το «Άξιος». Στη συνέχεια  τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ταξιάρχου και του Σταυρού του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο για την μεγάλη του προσφορά στο Ιεραποστολικό έργο της Αφρικής και ιδιαίτερα για την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, στη Μάρουα του Καμερούν, ο οποίος ανεγέρθηκε με τη συνδρομή φιλαγίων Λαρισαίων πιστών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο για τη μεγάλη προσφορά του στη Σιωνίτιδα Εκκλησία και για την αληθινή αγάπη και υποστήριξή του προς την Αγιωτάτη Εκκλησία των Αλεξανδρέων, και τίμησε επίσης και άλλα σεβαστά πρόσωπα.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τόσο τον Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο, που επαξίως κρατά το τιμόνι της Δευτερόθρονης Εκκλησίας, αναγεννώντας αυτήν, όσο και το νέο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Νάρκισσο, τον οποίο γνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια και με τον οποίο έχει άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς από τα χρόνια της διακονίας του στη Μεγαρίδα και τη Σαλαμίνα. Άξιος!

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου