Νέα :: ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ι Γ Ν Α Τ Ι Ο Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρχική Σελίδα>Νέα>ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ι Γ Ν Α Τ Ι Ο Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» Νέα ιστότοπου

Προσθέθηκε στις: 04/04/2012 ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ι Γ Ν Α Τ Ι Ο Σ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

 

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου

Ι Γ Ν Α Τ Ι Ο Σ

προς τους ευλαβείς Χριστιανούς

της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

για τη συνάθροιση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

  

   Αδελφοί μου,

   Τις τελευταίες ημέρες, οι Χιλιαστές, οι γνωστοί αιρετικοί οι οποίοι θέλουν να ονομάζονται εσχάτως «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», σε σχετική Ανακοίνωσή τους καλούν τους ανθρώπους, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, σε μεγάλο Ξενοδοχείο της πόλεώς μας στην «επέτειο Θανάτου του Ιησού», και το Σάββατο του Λαζάρου 7 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου σε «γραφική» διάλεξη σε αίθουσά τους.

   Εμείς, θέλοντας να διαφυλάξουμε το ποίμνιό μας από τη σκληρή αυτή αιρετική προπαγάνδα,η οποία με τον τρόπο που διαφημίζεται κι απ’ το χώρο που πραγματοποιείται φαίνεται ότι μπορεί να παρασύρει πολλούς, επειδή έχει το λούστρο της κοσμικότητας και της πολυτέλειας, καλούμε τους πιστούς Χριστιανούς να αποφύγουν πάση θυσία να ευρεθούν σ’ αυτούς τους χώρους αυτές τις ημέρες και ώρες.

    Η σωτηρία  μας δεν επιτυγχάνεται απλά με τη «θύμηση» ή την «ανάμνηση του θανάτου του Χριστού, αλλά με τη συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Σωτηρίας, που είναι η Θεία Ευχαριστία. Σ’ αυτό προσκαλεί ο ίδιος ο Κύριος να μετέχουν «πάντες» οι πιστοί Χριστιανοί, για να έχουν «ζωήν αιώνιον» και όχι μόνον το υπόλοιπο των 144.000 εκλεκτών, όπως θέλουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά».  ΄Οποιος λοιπόν είναι «φίλος» του Χριστού και πιστεύει σ’ Αυτόν, Τον λατρεύει ως «Αληθινό Θεό» και νοιώθει την «ασύγκριτη αγάπη» Του, μετέχοντας στο «Ποτήριον της Ζωής». Απολαμβάνει έτσι τις ευργεσίες της Σταυρικής Θυσίας του Χριστού στη Θεία Κοινωνία, σύμφωνα με τους λόγους Του, «ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει, καγώ εν αυτώ» (Ιωάν. στ΄ 56).

    Εμείς μεταλαμβάνουμε του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μέσα στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό, και επομένως δεν πρέπει να παρασυρθούμε από προσκλήσεις Αιρετικών και εχθρών της Εκκλησίας μας. Είναι γνωστό ότι οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο το Πάσχα γιορτάζουν όχι «την επέτειο θανάτου του Χριστού», αλλά τον επί του Σταυρού Θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού ως μοναδικά γεγονότα καταλύσεως του θανάτου και ως γεγονός ανυπέρβλητης ομολογίας της θεότητος του Κυρίου, που είναι «ζωής και του θανάτου ο Κυριεύων».

     Παρακαλώ, λοιπόν, ως πνευματικός πατέρας όλων, να μην πλανηθεί κανείς απ’  τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και πάει σ’ αυτές τις «συναθροίσεις», και μάλιστα αυτές τις μεγάλες ημέρες για την Πίστη μας. Ας μην παρασυρθεί κανένας Ορθόδοξος Χριστιανός απ’  αυτή τη μετοχική εταιρεία, η οποία τίποτε δεν έχει να προσφέρη στο βαπτισμένο Χριστιανό, ο οποίος μετέχει στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και γιορτάζει Πάσχα Χριστιανικό, και μάλιστα Ορθόδοξο.

Ευχόμενος πατρικώς Καλή Ανάσταση

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

 

          Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

 

 

 

 

Εγγραφείτε για τα για ενημερωτικά δελτία μας(newsletters)!

Newsletters Απλό κείμενοHTML Μήνυμα e-mail  

Προβολή όλων

 

Διαβάστε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΤΑΛΑΝΤΟ

 

 

Ευαγές Ίδρυμα “Ο Επιούσιος” Συσσίτια απόρων της Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου