Με Λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά Λάρισας

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εντός της 1ης Στρατιάς, του ανώτερου στρατιωτικού σχηματισμού της Χώρας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης Δεσποτικής εορτής.

Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα τραύματα που η ανθρώπινη κακία επιφέρει στην κοινωνία μας, κάνοντας αναφορά και στο τελευταίο απαράδεκτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το οποίο προσβάλλει την πόλη και τόνισε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ η εορτή της Μεταμορφώσεως καθίσταται επίκαιρη καθώς καλεί τον άνθρωπο να μεταμορφώσει τον κακό του εαυτό σε Θείο.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας, εντός του στρατοπέδου, παρουσία πλήθους πιστών, ενώ συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κόκκαλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σουλτάνα Δόκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Πινακάς κι άλλοι εκπρόσωποι φορέων.