ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ: “ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ”

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

 ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΥΤΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

15 ΜΑΪΟΥ 2016

ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ:

¨ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ

ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ¨

Με τη νεύσι του αγίου Πνεύματος   και την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, του σεπτού Ποιμενάρχου της ιεράς αυτής και ιστορικής Μητροπόλεως απευθύνω αναστάσιμο χαιρετισμό στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και στον φιλακόλουθο λαό που τιμά τον προστάτη και έφορο της άγιο Αχίλλιο, και ακολουθεί τη λαμπρή περιφορά των ιερών λειψάνων. Τα λείψανα του αγίου, όπως και κάθε αγίου, είναι μια απτή απόδειξη της Αναστάσεως του Κυρίου και της Χάριτος του αγίου Πνεύματος. Είναι το αγιαστικό μέσο που μετατρέπει τον άνθρωπο σε «ζώον θεούμενον». Έτσι και τα λείψανα του αγίου Αχιλλίου προστατεύουν την πόλη της Λάρισας και υπενθυμίζουν διαρκώς τη ζωντανή παρουσία του.

Συνοδεύει ο ευσεβής λαός όχι ξηρά οστά, αλλά έναν ζωντανό άγιο, έναν άγιο άγιο που παρηγορεί, στηρίζει ενδυναμώνει και εμπνέει σκέψεις και αποφάσεις ελευθερίας και δημοκρατίας. Ο τόπος αυτός μαζί με τους αγίους του, με τους Νεομάρτυρες, με τους ήρωες του έμαθε να ζει, να αγαπά την ελευθερία, να τιμά τη δημοκρατία, να κοιτά προς τα πάνω. Τόπος αγιασμένος από τα δάκρυα του αγίου Αχιλλίου, από τις προσευχές των αγίων επισκόπων που τον ποίμαναν στο πέρασμα των αιώνων, από το αίμα των Νεομαρτύρων.

Κρατείστε, λοιπόν, ακέραιο και ανόθευτο αυτό που παραλάβατε από τους αγίους σας. Κρατείστε ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες της πατρίδας μας. Κρατείστε ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία μας. Μόνον έτσι θα ξεφύγουμε από την ιδιότυπη δουλεία. Οφείλουμε λοιπόν να κρατήσουμε τις αρχές μας και να μην πουλήσουμε τα πρωτοτόκια μας για ένα κομμάτι ψωμί. Είμαστε Έλληνες.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας η παρουσίας σας την προηγούμενη ημέρα στη Θράκη και σήμερα στη Θεσσαλία δείχνει ότι ξέρετε να τιμάτε, να σέβεσθε τα ιδανικά και την πίστη αυτού του τόπου. Περιφρουρήστε αυτές τις αρχές, διατηρείστε την Εκκλησία ελευθέρα και ζώσα.

Σεβασμιώτατε, άγιε Λαρίσης, ο άγιος Αχίλλιος να σας δίνει δύναμη στο ποιμαντικό σας έργο και να καμαρώνετε γι’ αυτόν τον ευσεβή λαό σας.

Σας χαιρετώ με τον χαιρετισμό της νίκης και του θριάμβου· Χριστός Ανέστη!