Η λαμπρή πανήγυρη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό

Η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στην πόλη της Λάρισας εορτάζει ο φερώνυμος ναός στην περιοχή της Νεάπολης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, παρουσία πλήθος πιστών. Στο κήρυγμα του, αφού αναφέρθηκε αρχικώς στη ζωή των Αποστόλων, μίλησε για την Αποστολική διαδοχή και τόνισε ιδιαίτερα το έργο των κληρικών μέσα στην Εκκλησία, δηλονότι την τέλεση των ιερών μυστηρίων και το θείο κήρυγμα ως πρωταρχικές προτεραιότητες μέσα στη ζωή μας.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Πλήθος πιστών προσήλθαν σε όλους τους ιερούς ναούς προκειμένου να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων και να προσκυνήσουν ευλαβικά την εικόνα των Αγίων. Επίκεντρο των εορτασμών, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή της Νεάπολης όπου την αναίμακτο θεία Μυσταγωγία τέλεσε ο σεπτός μας Ποιμενάρχής μας κ. Ιερώνυμος.

Στη Λιτανεία

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας στη συνοικία της πόλεως μας. Στα προπύλαια του ναού συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία των Αγίων Αποστόλων στη ζωή τους.