Η Ιερα Λειτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Πανδήμως εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος  της διασώσεως της νήσου των Κερκυραίων από τους Αγαρηνούς που επιτέλεσε ο Άγιος Σπυρίδωνας στις 11 Αυγούστου του 1716. Η ιερά λιτανεία του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου πραγματοποιήθηκε μέσα στα γραφικά καντούνια της πόλεως, ενώ αμέτρητοι πιστοί με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας βασιλικά στα χέρια προσεύχονταν ενώπιον του Λειψάνου, εκζητώντας την μεσιτεία του προστάτου και πολιούχου της Κέρκυρας και όλης της Ορθοδοξίας.
Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σίκινου κ. Δωρόθεος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο επιχώριος  Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετά την δέηση επεσήμανε ότι το Ιερό Σκήνωμά του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύεται στους δρόμους της νήσου Κερκύρας εν μέσω καύσωνος όχι μόνον καιρικού, αλλά κυρίως πνευματικού, όπου το ανθρώπινο πρόσωπο αλλοτριώνεται και η πίστη στον Χριστό διώκεται.
Ο Άγιος Σπυρίδων ο προστάτης της Κέρκυρας, αλλά και ολάκερου του Ορθόδοξου κόσμου, θαυματούργησε το 1716 και συνεχίζει να θαυματουργεί καθημερινά, σε όσους με ζέση πίστεως στρέφονται προς τον Κύριο της δόξης.
Ο Χριστός πριν επιτελέσει ένα θαύμα, ρωτούσε αυτόν που αιτούνταν την ίαση, αν πιστεύει.
Η ολόθερμη πίστη, που μεταφράζεται ως απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για να συντελεστεί το θαύμα.
Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε ακόμη τους πιστούς να μείνουν εδραίοι στην παρακαταθήκη των πατέρων μας, που διαφύλαξαν ως κόρην οφθαλμού τον ατίμητο θησαυρό, την Ορθοδοξία μας. 
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να επισκιάζει με την Χάρη του όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.