ΕΦΥΓΕ Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΕΦΥΓΕ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΣ

ΗΡΩΪΔΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΡΕΛΗ

Μετά βαθυτάτης θλίψεως και ιεράς συγκινήσεως ολόκληρο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, αλλά και όλος ο λογοτεχνικός κόσμος πληροφορήθηκαν την προς Κύριον εκδημία της θρυλικής και γλυκύτατης συγγραφέως και λογοτέχνιδος, ποιήτριας και ηρωικής Ελληνίδος χριστιανής μητέρας Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, σε ηλικία 86 ετών. Η μακαριστή Γαλάτεια υπήρξε μία από τις καλύτερες συνεργάτιδες της Εκκλησίας, ανάλωσε την ζωή της στην διάδοση του λόγου του Θεού μέσα στον σύγχρονο κόσμο, ύμνησε την Παναγία ως προστάτιδα όλων των ανθρώπων, εξήγγειλε τα μεγαλεία του Θεού μέσα από τις απίθανες και όντως αλησμόνητες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, με τις οποίες μεγάλωσαν γενεές γενεών και με την άριστη συγγραφική πένα της κατεκόσμησε τον ιερό χώρο της παιδείας και της λογοτεχνίας της πατρίδός μας, την οποία μαζί με την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας λάτρευσε και εξύμνησε κυριολεκτικά. Ομιλήτρια και εισηγήτρια μαζί με τον σύζυγό της Γεώργιο Σουρέλη, σε πολλές ιερατικές και άλλες συνάξεις της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, συνεργάτις και ραδιοπαραγωγός της Εκκλησιαστικής μας Ραδιοφωνίας, άφησε αγαθή μνεία τόσο στους κληρικούς όσο και στους λαϊκούς αδελφούς με την κρυστάλλινη, εκκλησιαστική, διακριτική και πάντοτε επίκαιρη φωνή της που ηχεί ακόμη και σήμερα μέσα στα αυτιά των πιστών μελών της Εκκλησίας. Βαθειά χαραγμένοι  μέσα στις καρδιές των ανθρώπων θα παραμείνουν οι ζεστοί λόγοι της αλλά και τα σπουδαία έργα της για την δόξα του Θεού, για την αγάπη του συνανθρώπου, για την ομορφιά της φύσης και όλης της κτίσεως, για την μοναδική αξία της Πατρίδος μας για την υπεροχή και την τεράστια συμβολή της Ελληνίδος μάνας στην πονεμένη και γεμάτη θλίψεις και δοκιμασίες  κοινωνία μας. 

Η αείμνηστη γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε στη Σχολή Γενικών Σπουδών στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών και στη Σχολή Δημοσιογραφίας της Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.

Είχε γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά ή νέους… αλλά και για ενήλικες!

Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Βραβεύτηκε το 1964 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τρεις φορές από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάδουας.

Το όνομα της Γρηγοριάδου-Σουρέλη αναγράφτηκε στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν.

Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών, της απένειμε βραβείο για την προσφορά της, με το έργο της, στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ!