ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

 

“ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ…”

 

Μετά ιεράς συγκινήσεως τελέσθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, το πρωί, ανήμερα της εορτής της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου,  στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων το μνημόσυνο του μακαρία τη λήξει γενομένου, αειμνήστου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου, του Α΄, επί τη συμπληρώσει ενός έτους, από την προς Κύριον εκδημία αυτού. Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος συνιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ.Δωροθέου, Καμερούν κ. Γρηγορίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νουβίας κ. Ναρκίσου και του οικείου Ιεράρχου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο κ.Κωνσταντίνο για την πρόσκληση και την αγάπη του, ενώ αναφέρθηκε με καρδιακούς λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης στον αοίδιμο Ιεράρχη, τονίζοντας τα χαρίσματα, που περικοσμούσαν τον αείμνηστο πνευματικό τους πατέρα, τον πρώτο Μητροπολίτη της Μητροπόλεως Μεγάρων και επί δεκαετίες κλεΐσαντα αυτήν, και ομίλησε για τη θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, καθώς και για την πραγματικά χαρισματική και ακτινοβολούσα προσωπικότητα του Ιεράρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος άφησε την δική του σφραγίδα σε όλα τα καλά και ευλογημένα πνευματικά έργα της επαρχίας αυτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο με την συμπροσευχή των ως άνω Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων καθώς και  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.Ιεροθέου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σαλόνων κ.Αντωνίου και Ελευσίνος κ.Δωροθέου, παρουσία πολλών πατέρων, των εντιμοτάτων αρχόντων της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Κωνσταντίνος ευχαρίστησε θερμότατα τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τους παρεκάλεσε να έχουν στην καρδιά τους πάντοτε αλλά και στις καθημερινές προσευχές τους τον αοίδιμο Ιεράρχη, πολύκλαυστο Μηροπολίτη Βαρθολομαίο, τον Α΄.